2/3 -2011[Längtar]

Jag längtar till lördag, galet mycket.
Det låter nästan för bra för att vara sant. Men det här fixar vi, lätt!

Kommentarer
Postat av: Sara

Klart du fixar! Vi hejar på :-)

2011-03-03 @ 06:31:44
Postat av: Ida & Jouline♥

Vad händer på lör?

2011-03-03 @ 11:24:48
URL: http://alexandraida.blogg.se/
Postat av: Nathalie

SV: Haha ;) Ja, just nu ligger det tröja uppslängda på gardinstångens piggar på hörnen (snyggt!.. ;))



Det jag hade hört om Kelpie innan jag fick lära känna rasen själv var att den var; vass, krävde ohyggligt mycket motion och stimulering, annars åt den upp tapeterna och klättrade på väggarna, åt upp skor osv, hade jättesvårt att slappna av.



När jag fick hem Tiia så SOV hon mer än Sheltiesarna (gör än idag), hon skäller knappt till skillnad mot Sheltiesarna (dom har dock lätt till skall ;)). Tiia skäller bara om jag retar henne och hon blir sådär förbannad på mig, haha. Hmmm, hon är jättelugn i hemmet, ingen ide att hålla på att brusa upp sig när allt är så tråkigt och stilla runt om liksom. Även om katten springer iväg och de andra följer efter så ligger hon kvar med en avslappnad stil (spänner sig inte ens och Vill iväg).

Jaa... Jag vet inte vad mer jag ska skriva om henne ;)



Självklart behöver alla hundar stimulering och hon kan hitta på att dra fram något att gnaga på om hon blir less och rastlös, men så gör ju även Sheltiesarna. Väldigt lättlärd är hon, och väldigt signalkänslig (kan ha o göra med att hennes pappa är Working Kelpie - dock reggad som Australian Kelpie). Signalkänslig kan vara jättebra - förstår direkt, behöver inte "säga så mycket" utan att hon ska förstå. Men börjar man lära in på ett lite felaktigt sätt kan det även göra att det sätter sig för fort ;) Du hajjar nog.

Samma med signalerna var det när hon träffade barn när hon var mindre, hon tyckte dom var skrämmande som dom sprang fram mot henne. Så hon kunde skälla av rädsla var hon skulle hinna springa iväg liksom. Men vi har bett barnen kasta boll till henne (det hon ÄLSKAR), så vi har vänt om hennes rädsla så nu vill hon alltid leka med barn och vet att ur deras händer brukar det ofta ramla ner godsaker vid bordet :P



Jah, helt enkelt en vanlig go byracka är hon ;)

En del Kelpies är ju lite "vassare", kan liksom mopsa upp sig lite, främst hanarna tror jag som vill visa sig stor, fin, stark. Men vassare typer finns det inom alla raser och samma med alla personligheter :) Hitta bara en mamma+pappa som du tycker om och känner i hjärtat att det är rätt, då är det nog rätt.



Dessutom är hon världens knähund och jättekelig.



Fråga på om det är fler frågor som dyker upp :)

2011-03-03 @ 17:42:40
URL: http://www.nabo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback