20/9 -2014[Bollkalle]

Jag har turen, eller oturen att Disa är väldigt fixerad samt fokuserad när man tar fram en boll av något slag.
 
Bollen kan användas som belöning, som leksak, man kan även ta fram den för att distrahera henne MEN bara före och efter vad jag nu behöver distrahera henne från.
 
Det är det jag vill ha hjälp med hur jag ska lyckas få henne att fokusera på bollen trots att hunden går förbi, eller gräsklipparen startas, eller en motorcykel som åker förbi.
Kan jag bli för exalterad och driver på för mycket?
 
 
Kan ta ett exempel från när vi var på en trädgård där ägaren samt vännen hade hund. En traktor startades och massa folk började kommunicera väldigt högt och intensivt hos grannen. Deras hundar började springa runt och skälla och ägarna fick ropa in de ett flertal gånger. Jag däremot, som överraskade nog hade den lugnaste hunden (vilket hon absolut inte är), stod och kastade boll med Disa och hon ville att jag skulle fortsätta och var otroligt duktig. 
Sen vände det. Grannarna började ta sig till vägen och skulle köra förbi tomten. Helt plötsligt bytte hundarna plats och Disa började springa runt och skälla och var svår att få in, medan de andra hundarna lekte med bollen. 
När grannarna hade passerat blev Disa lika fokuserad på bollen som innan.
 
Vad gör jag för fel, eller vad skulle jag kunna göra bättre?
 
 
 
 
 

20/9 -2014[Rabatt hos Zoozoo.com]

Den dära hunden som jag äger, som går under namnet Disa har just nu en rabattkod att ge till alla djurvänner där ute.
 
Ni får 5% rabatt på ett köp över 300 kronor hos Zoozoo. Allt ni behöver göra är att ange FREDATH0930. Gäller endast till 30/9.
 
Zoozoo har allt ifrån bajspåsar till hundmat till hundbur och deras produkter är jätte bra.Deras leveranstid är snabb, och det är frifakt på köp över 500 kronor.
 
Disas stora favorit är just nu en frisbee av märket kong.
 

6/9 -2014[Än är sommaren kvar]

Även då det har blivit lite kyligare så håller värmen i sig och det tackar jag för.
 
Disa älskar att bada på sommaren.
 
 
 

6/9 -2014[Speak dirty to me]

Efter att vi testade på kickbike, som var hur kul som helst och Disa var en riktig natubegåvning (kanske jag med), märkte jag att vi behöver träna på kommandon mer.
Om vi möter någon är det väldigt bra om hon kan förstå att hon behöver in till kanten eller sakta ner osv.
 
Så på våra promenader försöker jag vid varje vägkorsning be henne gå till kanten på höger eller vänster. 
Men jag är väldigt osäker på att hon kan eller kommer förstå skillnaden på höger och vänster dock.
Sakta ner och stanna är hon otroligt duktig på när vi cyklar, men på kickbiken fick hon knäck i öronen för hon tyckte det var så roligt.
 
Nu när vi övar på detta har jag kommit tänka på en sak. Hur ofta pratar man med hundarna under promenaden?
När jag möter folk på promenader så hör jag bara hur det säger NEJ till hunden, enstaka gånger kommer BRA som efterföljd eller endast BRA.
Annars är munnen som ett streck på föraren, eller så pratar den i mobilen.
Jag brukar prata med henne då jag ofta ger henne kommandon och vid möte, sen kan jag prata lite allmänt om vädret eller vad vi ska handla. Dock har jag märkt att det ger ingen respons, för jag får inget tecken på om det är en bra eller dålig idé att ta en pizza istället för husmanskost.
 
 
Är ni sådana som pratar med er hundar under promenaden?