30/4 -09[Sverige värsta bilförare]

God morgon.
Jag och Disa har avnjutit en lång och varm promenad i solen.

När vi gick bland hyreshusen såg jag en gammal farbror och tant packa in lite grejer i bagaget på deras lika gamla bil. Sen skulle farbrorn antadligen låsa upp för hans tant och då var han tvungen att gå upp på trottoaren, och det mina vänner såg inte för lätt ut för denna gamla farbror. När jag såg detta så började jag undra hur bra hans reaktionsförmåga är och om han ens ser något för han var så framåtlutat så jag vet inte vad.
Har inte ni som jag många gånger fått tvärnita när en äldre kör ut mitt framför en? Eller så är de ute ochs söndagskör en onsdag och det finns ingenstans man kan köra om.

Är det inte egentligen de äldre (70-100år) som är sveriges värsta bilförare?

29/4 -09[...]

God kväll.

När sambon kom hem åkte vi till Johan och Diana, pizza hade vi med oss. Sambon skulle hjälpa Johan med båten och jag ville vara sällskap till Diana.
Vi pratade bland annat inredning, jag förstår inte hur hon kan tygla sig själv, fast å andra sidan förstår jag inte hur jag kan få för mig att jag är tidsoptipist eller miljonär.

Jag är redo för sängen nu. God natt

29/4 -09[Tomt så det ekar]

Nu har jag varit ute och bara suttit stilla... gah så tråkigt det är! Håller även på att tvätta så nu ser hela lägenheten ut som en kemtvättlokal. Men så skönt när allt blir rent och det luktar så gott.
Bild

Tänkte att jag skulle göra mat, trodde jag hade bacon hemma men ICKE. Kylskåpet och frysen är så tomt att det ekar där. Får hoppas att sambon vill följa med och bära alla kassar med mat jag tänkte handla.

I helgen ska jag och Disa mysa med Ida och Revo :) Hoppas på fint väder så vi kan grilla och dricka vårt vin(by the River), som för övrigt är förbannatr gott!

29/4 -09[Det var inte igår]

Vilken härlig morgon!
Jag och Disa gick en morgonpromenad tidigt och redan då var solen så varm att jag kunde gå i tshirt. Jätte härligt.

Jag har varit duktig och klippt gräset, håller på att tvätta, ska städa sen. Fast först och främst ska jag vara ute i solen tills jag blir lika röd som förra året.

Hoppas ni får en bra dag.


27/4 -09[Wow]

Jag lever.. jag lever. Blogg.se har inte velat att jag ska publicera några inlägg, och dels har det hänt massa otrevliga saker.

Nu ska jag ut i trädgården medan solen och värmen är här.

25/4 -09[Kaos på hundkursen]

Jag hann till hundkursen :)
Vi var bara 5 stycken idag, kändes skönt för då får vi mer egen tid med tränarna. Men idag var Disa helt hopplös. Herregud!
Hon lyssnade inte och skulle bara till Revo och skälla på den lilla schitzun.

Den lilla schitzun var förresten nära döden idag. Jisses säger jag bara. Hon gick för nära en hund som blev flyförbannad och hög tag i henne och skaka om henne, det var väldigt läskigt! Alla stod med hakarna nere i backen. Men som tur är hände inget med någon av dem.

I grillens tecken

God Afton alla bloggläsare!

Ikväll ska vi till stora syster och grilla. Finns det något härligare än doften av grill? Börjar en i kvarteret grilla tar det inte lång tid innan fler drar igång sina grill projekt. Tänk så olika alla grillar, och tänk så många olika saker man kan grilla.
Korv
Hamburgare
Fläskfilé
Kyckling
Kött rätt och slätt
Fisk
Grönsaker
och tänk så olika alla vill ha sina grillgrejer. Egen marinad eller köpt  marinad. Honung eller vitlöks smak.
Pommes frittes eller sallad till. Man skulle nog kunna göra en stor essä av detta ämnet.

Frida minns mest när pappa alltid stekt små små kul potatis när vi skulle grilla, och hur gott och lyxigt det var.
Själv minns jag när pappa skulle grilla och han stod med en stor sprayflaska med vatten och sprutade på kolen, förmodligen för att det inte skulle elda på så mycket men det rök ju bara!
Ikväll har jag ingen aning om vad det står på menyn!

Synd att mamma är på operan i göteborg och blir alldeles fylld med kultur, annars är hela familjen samlad.

Ett litet minne från när vi var små, varsågoda!
Många kramar syster yster Jonna

23/4 -09[Blää]

Jag känner inte för någonting.
Jag får dåligt samvete över ingenting, kan börja gråta för ingenting.
Tycker inget är kul just nu.

22/4 -09[Nu är vi miljadärer]

Haha ja, eller hur.


Igår var jag och Ida på en föresläsning om ekonomi. Vägen till det goda livet hette föreläsningen. Haha men herregud! Vad hade vi hamnat på. Bara titeln lät ju som en religös sekt och när de började prata lät det som de ville få över oss på deras sida och vi skulle till slut ta ett kollektivt självmord.
Jag och Ida satt mest och tittade på varandra och undrade vad fasiken detta var.
När vi fick mat satte vi oss vid ett annat par som inte heller fattade någonting av detta så vi åkte hem.
Men nu vet vi mycket om fonder och aktier och börsraset och EMEA.

22/4 -09[Gubba usling]

God morgon, eller nja, jag har varit uppe sedan 8.

Spenderat morgon till att sitta med telefonen i örat. Ringde en spärrservice och fick sitta i kö i 30 min (!) för att sedan få prata med kundtjänsten i 24 sek. Hallå?!

Sen ringde jag till min handläggare på arbetsförmedlingen, som för övrigt är dum i huvudet, som hade skrivit av mig som arbetssökande då jag inte följt handlingsplanen. Men faktum är att det var han som inte följt den. Fan vad otrevlig jag var mot honom! Det slutade lyckligt iallafall :)

Vi får väl se vad denna dagen har att erbjuda.

21/4 -09[Rubrik]

Idag har jag jobbat snabbt. Eller jag och jag, det var Eva som skötte det, jag hann aldrig.

Lite senare denn afton ska jag och Ida reda ut våran privatekonomi. Iallafall få tips hur vi kan sköta den bättre och kanske få över till annat.
Kan jag behöva i detta läget.
Nu ska jag gosa med sjuklingen.


20/4 -09[Snart är det över]

God morgon.
Snart är april månad över och vi går in på maj. I maj kommer det hända en hel del grejer, ska bli spännande hur allt ter sig.

I eftermiddag ska jag passa Revo, så jag ska tills dess komma på vad för kul vi kan göra.

Nej nu ska jag hoppa ner i sängen med sambon igen och bara mysa tills han vill gå upp.

Ha en bra dag.

19/4 -09[Girl power]

Igår när vi var och grillade hade vi Disa med oss, och vi hade satt fast henne vid ett träd nära oss. Jessica var lite nyfiken på henne och vi pratade lite om hundar. Då sa hon "att ha hund är väl lite som ett heltids jobb?" Jag nickade och instämmde.
Men då började jag tänka lite.

Jonna arbetar 7-16 alla dagar (utom en) och sen kommer hon hem till sin son och sambo. Det ska lagas mat, diskas, städas tvättas och ta han om sonen, sambon OCH sig själv.
eller
Sara, som börjar 6 och när hon slutat åker hon till stallet och "all cred" till henne så rider hon varje dag! Sen kommer hon hem och sysslar i trädgården och gör hushållssysslor sen lägger sig för att imorgon händer samma visa.
eller
Ida som jobbar inom vården och har lätt att få förslitningsskador. Hon jobbar med tunga lyft och det är  (som jag förstått det) stressigt att hinna med alla ibland. Sen kommer hon hem till sin hund som ska ha promenad. Jag kommer ihåg när hon var nära att gå in i vägen, hon kollapsade av stress men gick ändå tillbaka till jobbet dagen efter.
eller
Min mamma som jobbar på dagis. Hon jobbade även där när vi var små. Tänk er att jobba med barn. De skriker, de är sjuka, de behöver stimuleras osv. Sen kommer hon hem till sina egna tre barn. Visan tar inte slut.
eller
Sambon som jobbar till 20:30 tre veckor av fyra. Han kommer hem vid 21 och ska hinna gosa med mig och gå ut med Disa, sen ska han till garaget och greja med bilen som är han intresse för när ska han annars hinna med det?

Sen har vi mig, som tycker en hund är heltidsjobb. Jag rodnar.

Till de ovannämnda och till andra med likadana förhållande, får en applåd av mig!

19/4 -09[Jag vill ha]

Just idag önskar jag att jag hade mer kanaler än vad vi har!
Idag är en mindre fin dag, en dag man får lov att sitta inne.

19/4 -09[En bra dag, igår]

God morgon.
Jag fick sovmorgon idag med:)

Igår åkte jag och sambon inlines till Christine och Sebastian med föräldrar och kollde på deras stuga. Christine ville inte riktigt vara kvar där så hon följde med mig hem och sambon åkte till Johan.
När vi väl kom hem satt vi ute på altanen och skrattade åt gamla minnen. Satt där några timmar sen kom Ida med fika.

Senare på kvällen var vi bjudna att grilla hos Johan och Diana. Det var riktigt trevligt och gott, fast jag var inte så hungrig.
Det var riktigt trevligt att lära känna Jessica, har alltid trott att hon inte gillar mig, så kan det gå.

Idag ska jag till Christine igen, mer vet jag inte. Ida och jag pratade om att träna hundarna men vi får se hur det går nu när hon har så ont i armen.

18/4 -09[Velande på den]

God morgon.
Har alla sovit lika bra som jag?

Solen skiner redan så jag tror att detta kommer bli en bra dag. Får fin besök lite senare med.
Ska kolla om sambon vill åka inlines idag, hoppa i sängen för att få upp honom;)


17/4 -09[Om sanning ska fram]

.. och då tänker alla på låten....?

Jag går genom kort på min data och jag ser inte klok ut och lite pinsamheter och oförglömliga minnen finns det i mina mappar.
Men upptäckte att jag saknar det här:

Ska jag?

17/4 -09[Ledtråd 2]


16/4 09[Korvkäll]

Vid 19 tiden åkte jag och Ida till Martin och Sara för att grilla.
Ida tog sig äntligen en tur med Danne. Hon tyckte det var gör skoj, såg hur hennes ansikte sken när hon kom tillbaka :)

Korvarna blev klara och det blev massa skratt och goda korvar. Vill jag göra om många gånger:)

16/4 -09[Sover jag nu]

Hej suckers.

Denna dagen har gått fort. Träffade Peter och Eva idag och gjorde ordning City gross för öpping sen åkte vi till Netto för att kolla att jag sköter mig. Fick åka själv dit och såklart åker jag vilse så jag får ringa GPS:en Emelie. Fick godkänt och sen fick jag åka hem, efter att jag städat kaoset i en butik.

Jag har upptäckt en obehaglig upptäckt. Ibland vet inte jag om jag drömmer eller om det är verklighet. Det har hänt flera gånger att jag drömt något (tror det är en dröm) som är så verklig och handlar om något som kan hända i vardagen. Det blir inte dejavu men jag är osäker på om det var en dröm eller om jag upplevt det i vaket tillstånd.
Väldigt obehagligt ibland.

15/4 -09[luktar illa]

mina fötter stinker. Ett tecken på att jag jobbat bra idag:)
Dagen har gått fort och jag har haft det jätte trevligt med mina "kollegor".
Slutade 14 och åke till dagiset. När jag kom dit var de på promenad så jag satt och sola. Sen kom de och Disa gick jätte fint jämte sin kompis. Annelie släppte henne och Disa sprang som ett spjut till bilen och letade efter mig, sen när hon hörde min röst la hon öronen bakåt och hoppade upp på mig. Min lilla dobermann-fia.

Det hade gått jätte bra och Annelie tyckte jätte bra om Disa och Disa om alla där. Hon ska dit i morgon med och leka med nya hundar som hon inte träffade idag.
Nu ligger hon avdäckad i soffan :)

15/4 -09[Tarzan]

Då är djungeltrumman snart igång

14/4 -09[När somliga inte klarar det]


Jag och Ida sitter och tittar på Hitta hem.
Det viker sig i magen när jag ser hur vissa djur har det och hur människor kan vara så ansvarslösa.
Jag som djurägare skulle aldrig i mitt liv kunna utsätta varken mitt eller någon annans djur så.

SPCA i USA har verkligen de värsta fallen. Dessa kan man se på Animal Planet.
Jag skulle nog aldrig kunna jobba med detta, inte när jag har/haft hund. Det skulle nog ta alldeles för hårt på mig.

En riktigt stor eloge till de som klarar det!

14/4 -09[Det börjar lösa sig]

Goder afton.

En härlig dag idag, varmt och skönt och gott sällskap från alla håll.
En stund efter att jag kommit hem åkte jag till Ida och pratade tills hon skulle fixa sina sommardäck, sen kom hon förbi igen och då tog vi en runda till McDonalds och störde Marie på jobbet.


Efter en mycket nyttig mat med äcklig dipp begav vi oss till Slöinge för att kolla upp Disas nya hunddagis. Sikket ställe! Helt nyrenoverat, stor gård massa fina vägar och en hel hög med hundkompisar.
Trivs hon inte där vet jag faktiskt inte vad jag ska göra.

14/4 -09[Nyfiken]

En ledtråd

14/4 -09[Kort dag]

I morses åkte jag iväg till jobbet men eftersom det var en röd dag igår har jag inte fått mina varor så jag var bara på första stället sen fick jag lov att åka hem :) Ska jobba i morgon och på torsdag. Gott gott.
Jag är så nöjd över min arbetsledare så det finns inte!
Ska kolla på hem till gården första gången på länge:)

13/4 -09[Lycka:)]

Jag hatar att läsa sånna här inlägg och jag gillar inte att hålla hemligheter. Vill bara ropa ut det.

Nu är vi färdiga och har nästan bestämt oss hur det ska bli. 100% bra. Det som är så skönt är att även jag kan delta.
Ni ska bara veta vad jag längtar, har fjärilar i magen!

13/4 -09[Aj jag har en boubous]

God morgon suckers.


Igår kväll var vi och tvättade sambons bilar. Jag försökte verkligen få den vita vit igen så jag knuggade så hårt så jag körde in tummen i grillen och det kom blod. Det var lite läskigt där ett tag, höll på att svimma, blev skit yr och bara skakade.
Så idag är jag lite handikappad i tummen, men det gör inget för idag ska vi bara ta det lugnt och träffa en hemlis :)

Jag har satt på hög musik men sambon rör sig inte en fena, inte ens för att säga att jag ska sänka. Min man alltså

12/4 -09[Typiskt nötter]

Idag är det fint väder och jag fattar inte varför jag sitter inne.
Har städat och håller på att tvätta, hänger ut tvätten idag :)

Min granne har en son eller nån man över och så sitter han och röker. JA men great! Stinker inte in i lägenheten eller på kläderna. Jag har inte så många ställen att sätta mitt torkställ på och han sätter sig med ryggen mot mina kläder och röken blåser åt det hållet. Jädra nöt!

12/4 -09[McHoj]

Jag glömde ju nämna det som hände i fredags efter Elmia.
Sambon och jag åkte till Johan och Diana, där Anders, Sebbe och Danne var och väntade på Johan som ännu inte kommit hem.
Danne och Sebbe hade åkt mc dit och jag var inte sen och tigga mig en tur.
Jag var ärligt redigt jädra nervös när jag hoppade upp bakom Danne. Upp till vägen var ingen fara men sen, SWUSCH sa det så var vi långt borta, men enligt grabbarna var det ju ingenting. Nähe!? Men det skiter jag i för det var skit kul och det var fart utav fan:)


12/4 -09[Lite uppdaterat]

Jag har varit kass på att blogga, men jag jobbade torsdag, fredagen var vi på Elmia och igår jobbade jag med.

Som skrivit var torsdagen helt kaotisk men igår var det lugnt och det gick fort. Lämnade första butiken innan 11, det är ett kors i taket!

Elmia på fredagen och det var jätte fint väder och tok mycket folk. Roligt att se på folket, de har härliga stilar. De tycker säkert likadant om mig.
Mustang är min och Lindas bil. Ferrari bilen var en Raikkonen♥. En ny version av General LeeVill  ha sån bil

10/4 -09[Fy sjutton vilken dag]


Gårdagen började med att söta Sara kom förbi på morgonen med ett påskägg med godis i:)
Men sen gick det utför!
Jag skulle lämna Disa på hunddagis och vet inte vart det ligger så jag tar GPS:en, som inte har något batteri! Sambon försökte leda mig, men det gick inget vidare. Ringde dagiset och kom fram:)
Jag kom fram till första butiken och möts utan en förskräcklig syn! Det ser ut som fan vid godiset. Lycka tänker jag. Är där i 5 timmar sen ska jag till nästa butik. Tack och lov funkade GPS:en den biten efter att jag kört helt fel själv först.
Sen blev det av till 3:e butik och GPS:en ville inte mer. Ringer alla som jag kan tänka mig vara vid en dator men ICKE. Jag ringde Diana och fick prata med Johan som kan halmstad jäkligt bra.
Efter det tog batteriet slut på mobilen, och jag kan inte ladda den i bilen för uttaget är trasigt. Bensinen höll på att ta slut. Jag hittade inte luckan i bilen där alla säkringar sitter som sambon sa att jag kunde testa.
Väl framme i 3:e och sista butik var jag så trött att det gick väl inte super bra. Men jag ska dit på lördag så jag håller tummarna. Ska försöka vara där 06:30 så kanske jag hinner.

På vägen hem kom en så tjock dimma så jag såg nästan inget framför mig. Lite otäckt, tänkte på the mist då.

8/4 -09[Hon har sina stunder]

Jag  var ute med Disa och hon var jätte duktig, drog inte för mycket och strundade i barnen när vi gick förbi dagiset.
Vi mötte en kvinna som Disa fick hälsa på och hon var jätte duktig och kvinnan hade en pinsher och berömde Disa och var helt salig. Kul att höra sånt.
Vet inte om jag blev för kaxig sen för när vi gick på gångvägen kom en cyklist och jag bad Disa sitta men nej hon skulle upp på cyklisten. Fan vad förbannad jag blir! Först får vi beröm sen blir hon motsatsen :(

Men hon har blivit bättre ändå:)


8/4 -09[Slappar dag?]

Idag lyser verkligen inte solen. Bara gråa moln med regn i. Trevligt.
En sådan här dag gör att jag bara vill sitta i soffan och bara vara. Borde jag få för i morgon ska jag jobba igen.

Jag och sambon låg och pratade i natt om hur vi skulle vilja göra om, och jag tror jag fick tummen upp för att ändra i sovrummet. Yes nu kan alla våra kläder få plats!!

Ska ta på mig regnstället och gå ut med vilddjuret.

7/4 -09[Hard work work]

God morgon bastards.

Igår vart det ingen uppdatering för jag jobbade från 08-19:30. Det var rätt strängt. Men det gick bra, när man hade en sån trevlig arbetsledare, bjöd även på lunch.
Det gick jätte bra igår, men det blir en hel del tunga lyft och den känns i kroppen idag. Får hitta ett mer argonomisk sätta att lyfta på.

Tusen tack till Zandra och Sara som kunde ta Disa igår :)


4/4 -09[vissa likheter]

Ser ni likheterna på dess 3 videosnuttar?
 

4/4 -09[Så härligt]

Idag vaknade jag av att solen sken i ögonen. Jag flög nästan upp :)

Solen sken under hela hundkursen och det gick jätte bra idag med. Vi spårade och jag märkte att Disa gillade för hon blev helt ding när hon hade gjort det och såg när alla andra skulle göra.

  

3/4 -09[Varför är det svårt]

God morgon.


Idag står jag för ett dilemma (i-landsproblem) jag vet inte om Disa ska stanna hemma på arbetsintervjun eller om hon ska med mig.
Vet att satkärringen från ovan inte gillar det, men nu har vi tydligen fått ett nytt fan.
Tänk om pengar växte på träd, helst mitt träd.

2/4 -09[Haha, förlåt!]

När jag och Linda hade hämtat barnen på dagis och skulle vidare för att hämta Sabrina ser vi en maskin som tar bort allt grus och Linda blir helt salig.

Linda: Det är ett vårtecken om något! Och vitsippor, och...
Jag: Vad för låt sjunger man då? (till barnen)
Christopher: (sjungandes) Förlåt, förlåt.. förlåååååt.

Jag och Linda börjar asgarva :)

2/4 -09[Händla outside möbler]

Idag ska jag och Linda bege oss till utemöblernas land och se om jag får med mig något hem :)
bild

Var ute och promenerade med Disa runt Borring, hon var lös från start till mål, då blir man så stolt att det kommer en tår.
Nu skulle jag ha fixat en grej till vårt hem, men så duktig som jag är glömde jag det hemma. Kalas bra.

Ska eta frulle nu.

1/4 -09[April april och dumma sillar]

Idag är det april fool.
Lyckades lura sambon igår redan. Jag fick det att låta som om jag var hemma, men när han kom hem var det bara en lapp där det stod att jag var i Svenljunga.
Gissa om han blev förvånad ;)