31/12 -08[STOR tjej nu]

Fick ett sms av mamma och pappa där de skrev att Disa är en stor tjej nu. Hon har fått sitt första löp :) Bara 7 månader, Nea fick sitt löp vid 10 månaders ålder.

Det är olika för alla individer.

Nu ska jag strax ta på  mig mina snygga svarta kläder och bege mig till Strandbaden. '


Ha ett riktigt bra nyår allesammans. Ses nästa år.

31/12 -08[Sista dagen]

God morgon, eller god för middag.
Idag är den sista dagen på 2008, är så glad att jag får fira den med sambon och mina nära och kära. Vänta lite, det får jag ju inte. Jag får inte ens träffa sambon idag, för jag börjar jobba 17 och han kommer hem då.

Att inte få fira med alla gör inte så mycket faktsiskt. Jag har märkt att det är som vilken fest som helst. Jag skulle vilja göra något speciellt på denna dagen då hade det nog vart kul.



Ska strax göra mig lite brunch.

30/12 -08[Bra kommuniktation]


Jag har varit rätt uttråkad idag och då fick jag ett sms av räddaren i nöden, Ida.
Hon frågade om jag ville följa med till stan, när staden var klar bestämmde vi att vi skulle hem till henne så jag fick busa med Revo nu när jag är hundlös.
Jag tog med mig min dator och nu sitter jag och Ida vid samma bord och pratar med varandra över msn. Haha!

Det är Freda och Emelie kommunikation:)

30/12 -08[Häcken full]

Häcken är full av sittande. Jag satte mig vid datorn för att Marie skrev till mig på msn, men jag skulle diska.
Så fel det kan bli.


30/12 -08[Vi har tv kanaler]


Igår kväll fixade sambon lite med tv:n och swusch sa det så hade vi 1:an, 2:an och 4:an.
Bättre än ingenting:)

29/12 -08[Vi ska väl med]

God morgon/förmiddag.
I natt sov vi hos mamma och pappa, vi skulle lämna Disa och eftersom vi kom sent så bestämde sambon och jag att vi skulle mysa med mamma och pappa.

Senare idag ska  jag, Ida och Sara åka till Varberg. Vet inte vad mina ärenden där är, men man kan säkert fynda ett och annat. Jag ska iallafall förminska sambons klocka på ur&penn:)

Jag har inget att förtälja er så nu går jag.

28/12 -08[Snart 09]

Det är snart 2009, efter det blir det 2010. Kommer man säga 10 då eftersom man säger 08?
Nyår för mig är bara en vanlig vardag, men jag vill ändå inte gå in i det nya året på jobbet. Hade gärna tittat på Disa hur hon reagerar på smällare. Snällt av mamma och pappa att ha henne.

Vi ska strax åka dit, ska bara ut en sväng sen är vi nog på vägen:)


26/12 -08[Men vad ni klagar]

Jag har läst några bloggar och de flesta har klagat på julen. Vad är med er?
I många texten är den en sur smiley ( "=(" ) efter jul/julafton/julkänsla.
Självklart ska eller kan inte alla tycka som mig, det tycker jag inte ni ska heller. Men jag förstår inte problemet?

Det där pirret man hade i magen och att man längtade ihjäl sig redan i november efter jul, det har försvunnit sedan många år tillbaka. Men jag har ändå julkänsla. Vädret får vara grått och regnit det spelar ingen roll, för min jul är alltid densamma vare sig väder eller pirr.
Jag får julkänslor när jag ser julstakar som lyser i fönster, när det blir mörkt om kvällarna och man tar på sig vantar och halsduk, att få pynta och slå in paket. Men det bästa är ju att hela familjen är samlad och alla är glada och man äter god mat tills man spricker och när man får se hur glada de blir över sina klappar.
Ja det låter nog lite Carola Häggqvist över allt, men det kommer från mig.


För er andra, handlar julen bara om väder och vind?

26/12 -08[Julen i bilder]

Då är julafton förbi, och jag vill tacka alla för de fina julklapparna jag fått och den goda maten och det mycket trevliga och fina sällskapet. Det var jätte mysigt att fira jul hos syster i år. Annorlunda men det gick hem;)
 

24/12 -08[GOD JUL]


Idag är det julafton :D Idag kommer tomten till alla snälla barn.

Vi ska fira hos syster och efter det ska vi till svärföräldrarna.

Jag hade hoppats på en vit jul, men att fira julen med nära och kära är lite bättre.

Jag önskar alla en riktigt god jul.

22/12 -08[I morgon är det dags]

I morgon händer det! I morgon ska vi julhandla. Vi har fått en ny medlem till våran shopping och det är Emelies egna lillebror. Men det kan bli kul ändå.

Jag ska sova hos Emelie i natt, upp tidigt i morgon och sen kommer vi sitta i bilen någon timma innan de öppnar och lyssna på en låt om och om igen!

22/12 -08[Dag av sorg]

Idag kl 12 var det dags för begravningen. Jag och Jonna mötte Madde och Emelie utanför kyrkan och tog ett djupt andetag och gick in. Där framme låg han, fast i en kista.
Cermonin var jätte fin. Det var fina låtar och hela familjen hade gjort ett bra jobb trots vad som har hänt.

Vi fick gå fram och ta farväl av honom, och det var det jobbigaste. Jag ville bara gå fram och krama Camilla.
De sa att det var 115 personer som tog farväl till honom. Han var en mycket omtyckt person.

Jag önskade farmor en god jul med, har inte gått dit på flera år. Men jag pratar och tänker på henne ofta.

bild

21/12 -08[3 Dagar kvar]

Nu är det bara 3 dagar kvar tills tomten kommer :)

Idag kommer Emelie till Svenljunga, det ska bli så kul att träffa henne igen! På tisdag åker vi på våran tradionella julklappsshopping och Camilla ska med :D Längtar efter de små flickorna!


Just nu håller Disa på att terrorisera mamma när hon dammsugar så jag ska rädda mamma.

19/12 -08[Pepparkakan]

Igår kväll när sambon kom hem bakade vi pepperkaka. Så kom vi på att vi inte har någon brödkavel här, så det blev en termos och en vinflaska som fick bli kavlar, de funka mkt bra ;)


18/12 -08[Ihhh hihi]


Marie ringde mig innan när jag var ute och gick. Hon ringde bara så där. Hihi jag blev helt till mig. Vi har inte pratat sen i sommras och hon hade en massa att berätta. Vi ska ses när jag kommer hem. Åhh så kul :)

18/12 -08[Du som söker skall finna]

Ibland lönar det sig att kolla ("snoka") runt lite i olika mappar på datorn. Jag hittade massa gamla godingar och bilder jag inte visste vi hade.


Saknar det blonda.


Nu tog det 57 år att ladda upp bilder så det blev bara dessa.

17/12 -08[Dags att skicka]

Idag blev jag nästan klar med alla julkort, men så kom jag på några fler jag skulle skicka till. Får göra det i morgon för jag orkar inte mer.
Men så här blev det.


17/12 -08[Igen, hihi]

Sitter och tittar på Wall-E för 6:e gången nu. Han är så söt så jag kan inte sluta. Sitter samtidigt och gör lite julkort medan sambon och hunden är borta.
Fick ett samtal av jobbet idag att jag har jullov nu, hehe. Det var lite bokat i helgen så jag behövde inte jobba. Hade vart gott i plånboken men skönt att vara ledig med:)

16/12 -08[fredagsmys(?)]

Ikväll blir det fredagsmys i förskott. Vi ska äta pizza och se på film, kan slå vad om att godis kommer hamna i bilden med.
Varför? Jo för vi båda är lediga i morgon så då får man passa på. Jag jobbar även alla lördagar så det blir inget myspys då inte.

16/12 -08[Mörkt och ingen snö =(]

Det är jätte mörkt ute, det är ingen vidare kyla heller. Vart är snön, eller varför kommer den inte hit? Har läst en massa bloggar där de har snö, vill med ha!
Funderar på om jag ska kolla på Madagaskar 2, men kommer nog somna då.
Mmm, få hitta på något.

15/12 -08[4:e gången nu]

Satte precis på Wall-E igen. 4:e gången nu, fast nu är den på engelska. Ska sätta mig i soffan och gosa ner mig med Disa.


15/12 -08[Hon är överallt.]

I morses stack jag till frisören tidigt så sambon fick ta hand om Disa. Jag kom hem vid 12:30 och ser när jag kommer in att det ligger en massa sönderätna julgranskulor som ett spår till altandörren. När jag kommer dit får jag en chock. Hon har vält glasvasen med kulorna i och glaset ligger i blandad storlek över golvet. Jag blir skiträdd och Disa märker det och tror jag är arg och springer överallt. Som TUR är hade hon inte fått något glas på sig.
Så typiskt, snart måste vi säkert plocka undan varje sak här hemma innan vi går :(


14/12 -08[Julkort]

När jag var i Svenljunga gjorde jag julkort, men glömde dem där. Även pappret jag gjorde dem av. Typiskt!
Linda skulle komma till Ullared någon dag i veckan och lämna dem till sambon på jobbet, men jag känner på mig att jag inte kommer få dem innan den 16 då de ska postas.
Gör det samma egentligen.
Bild

14/12 -08[Ingen riktigt december]

Jag kom på igår när vi jobbade att det var Lucia. Det känns som jag har missat rätt mycket för att jag jobbar som jag gör. Nu ska jag jobba nyår med, hur kul känns det att fira det nya året med mina jobbarkompisar som jag inte kommer överrens med?
Jag jobbar inte jul och får åtminstånde fira den och vara hemma fram till 31:)

14/12 -08[Nästan kär]

Härrom dagen tittade jag och sambon på Wall-E. Eftersom den är tecknad trodde jag sambon snart skulle byta film, men han tyckte den var bra och vi både satt där med stora ögon och kollade på filmen och bara kärade ner oss i Wall-E.
Vi tittade på den igår innan jobbet, och jag ville se den innan jag gick och la mig men det ville inte sambon.

Sitter och kikar lite på nätet, men om en liten stund sa jag sätta på den igen :)

14/12 -08[Oj, hej]

Hejsan hoppsan det var år och dagar sedan jag skrev märkte jag nu.

I torsdags var jag och Ida i Svenljunga och träffade Christine som hade ljusparty. På fredagen lekte hundarna i snön:) Senare på kvällen kom sambon med Martin och Sara.

Igår jobbade jag. Fast före det följde jag med Sara till Halmstad och julshoppade. Jomensan, visst hittade jag fynd;)

11/12 -08[Fjantdans]

God morgon.
Jag tror jag vaknade kl 7, samtidigt som sambon. Försökte somna om men det gick inte, sen fanns det en snarkande hund som även tryckte upp sina tassar i ryggen på mig.

Idag ska jag slå in julklappar, för igår städade vi. Duktiga vi är!

10/12 -08[Nu är det nästan bestämt]







Igår beställde jag tid till frisörenstolen, men problemet är att jag inte funderat på vad jag vill ha, bara att jag vill bli finare lagom till jul och nyår.
Drömde att jag kom till hon som ska klippa mig och sa att hon fick bestämma, då blev hon sur och sen sa jag att jag kunde göra det höstrött och då sa hon att det går inte för då blir mitt hår grått, men när jag sa att det var okej med grått så gick det inte. Hon var jätte arg på mig, lika bra att ha bestämt sig innan man kommer så hon inte blir en häxa som i drömmen.

Vet bara inte hur jag vill ha frisyren, gah så jobbigt


10/12 -08[Kompis!]

För ett herrans bra tag sedan började sambon med en liten lek vi jämt leker när vi kör bil, helst min bil. När vi ser en likadan bil som vi kör så ropar man kompis. Nu har vi börjat med att ta kort på bilarna med. Haha
Jag bara funderar på, är det någon annan som gör denna leken med?


10/12 -08[Kort dag]

God morgon.
Det var riktigt segt att gå upp idag, det är ju svart på morgonen så jag vill bara ligga kvar i den varma goa sängen.
Idag jobbar jag en kort dag, 4 timmar. Sen är jag ledig fram till lördag:)
Funderar på att slå in en massa julklappar när jag kommer hem sen, och städa.
Nu ska jag ut på en promenad med Disa fisa.

9/12 -08[Bakdag]

I kväll/eftermiddags bakade jag, Ida och Sara lite julbak. Nja, det mest juliga tycker jag nog allt lussebullarna va ;)
Det blev kladdkaka, snickerskaka, lussebullar och ett tappert försök till chockladkola.

Det blev några kort som jag kommer låna av Sara sen, men just nu är jag trött och vill bara lägga mig. Fast ännu hellre borsta tänderna!

9/12 -08[För naturlig?]


När jag var i stallet och red tänkte jag en hel del. Det gör jag typ jämt där, det är verkligen en frid att vara i stallet. Men till saken:
När jag och mamma var i Varberg igår ville jag ju handla julklappar och visa henne vad jag önskar mig, men jag blev nervös över priset och sen tänkte jag "När ska jag ha på mig detta?"
Jag är ju nästan en soffpotatis när jag inte jobbar. Ska jag ha på mig lite finare då? Jag och vännerna hittar på saker kanske 1 gång i veckan, jag har inte använt plaggen i garderoben sen min och Maries tid så de är som nya för alla andra.
Jisses vilket I-lands problem. Men när ska jag få klä upp mig?

8/12 -08[Avklarat]


Är hemkommen från Varberg med min söta mamma. Det blev inte så mycket, jag skulle visa henne vad jag önskade mig men jag fick sådana skuldkänslor varje gång jag såg prislappen.
Det får bli att Disa och sambon ger mig presenter så får jag inte lika dåligt samvete (eftersom det är jag som köper dem;))
Är jätte trött ska nog se om sambon vill krypa ner i sängen och krama mig :)

8/12 -08[Chåp-ping]

Idag kommer la mammi, vi ska till Varberg och kolla runt lite. Känns gott att ha med sig sin mamma då. Jag är så avundsjuk på de som har med sig sina mammor när jag går ensam i affärer, vill med ha det så.

För övrigt idag ska jag, hmm, jag vet inte vad jag ska göra. Bara slappa ska jag göra!

7/12 -08[Full rulle]

Idag har det varit full rulle.
I morses klev jag upp vid 08:45 och duschade och gjorde mig ordning, för idag skulle jag, Ida och Sara till IKEA:)
Vi kom iväg vid 10 tiden kanske och var framme vid halv 11. Vi gick och strosa runt och kom i underfull med att vi behövde fika. Sen började allvaret. Jag träffade min gamla klasskompis Josefin där med, det var jätte trevligt:)

När det var dags att åka hem var vi alla trötta och nöjda med dagens shopping. Ida körde hem mig men kom på att jag inte hade någon nyckel men som tur var så var sambon hemma. Han skulle basta med killarna och Ida var så snäll och bjöd mig på en bit mat. Men jag hade en sån jädrans huvudvärk så visiten var inte långvarig.

I morgon kommer mamma och besöker mig:) På fredag ska vi på julmarknad i Svenljunga.

6/12 -08[En bra dag]

Denna jobb dag har varit helt fantastiks. Inget stress, nej nu ljög jag. På morgonen var det stressigt när alla 237 gäster skulle ha frukost samtidigt, men efter det . Vi gick nästan och släpade fötterna efter oss. Sen kom det 40 personer som skulle ha julbord, och de åt långsamt och hämtade mat långsamt. Det var rena paradiset mot vad det brukar vara ;)


6/12 -08[I väg igen]

God morgon. Då hörrni var det dags igen att jobba. Det ser jag inte fram emot. Jag hade svårt att somna och jag drömde att jag arbetade och var stressad vilket resulterade i att jag vaknar med en dunkande huvudvärk.
Jag jobbar verkligen varje helg, det är suck, men lite bättre betalt.

Tjo och tjimm


5/12 -08["Hur står du ut?"]

Idag har det vart minst sagt stressigt. Oj oj, herre jävlar! 160 personer på två servitriser varav den ena tog hand om buffen, och maten fanns två trappor upp! Det var sjukt och det tog slut snabbt och köket var långsamma.
Kvinnan jag jobbade tillsammans med har en tendens att bossa över alla och tror att man har 8 armar. Men jag vart helt förvirrad idag, jag skulle komma dit men vara där. Hur går det ihop?

Det var en gäst som kom fram till mig och sa att de flesta tycker hon körde mig på ett mycket otrevligt och dumt sätt. Tja vad ska jag göra? Jag tänker inte säga till henne framför gästen, och jag har superkort minne så jag minns nog inte ens vad som sas när vi är i enrum, sen vågar jag inte för jag vet inte om hon säger till chefen som sedan säger till mig att jag ta en säck över huvudet och gå.
Jag tyckte ändå om att vara stressad idag, behövde tänka på annat. Bröt ihop när jag kom till jobbet, för jag hade tänkt sagt att jag är lite känslomässig idag, men det försvann snabbt som tur var:)

5/12 -08[Vilken stor grej!]

Har ju glömt att berätta det som hände igår. Så absurt det är, blir så knäpp på folk.
Igår var Zandra så snäll och passade Disa åt oss. Under en kort tid (20 min) hade Zandra lämnat Disa ensam, då hade hon fått klagomål. Visst är det störande med en hund som skäller men det hände ju bara en gång.
Det var likadant när LJ bodde där, då kom det en tant och ringde på kl 22 på en lördagkväll och klagade. Pojken hade bott där ett tag och det var hans första fest, och vi var inte ens högljudda. Sitter de med ett stetoskåp och lyssnar på väggar och golv.
Ungefär som gubben i vänner.

5/12 -08[Nöjd]

Jag är super nöjd. När jag tidigare var ute och gick med fröken Disa var hon jätte duktig och det var så kul att vara ute med henne. Önskar att hon kunde vara sån när Revo är i närheten med, men då är hon överallt och jag  blir frustrerad och gör det värre.
Jag tror jag och Ida får ta och öva en massa, MASSOR!

5/12 -08[Jag beklagar sorgen!]

Jag fick ett otrevligt sms av Emelie i morses, jag sprang till datorn och kollade upp det. Det var sant. Det stod där, man fick se bild och det var sant.

Jag vet inte vad man kan säga eller göra i en sådan här situation, men Camilla jag tänker på dig och hela familjen. Jag beklagar så djupt. (Kramar dig mitt hårdaste)

4/12 -08[Brist vara]

Rubriker är en bristvara.
Jag jobbade 7-15 idag. I början ville jag bara hem och lägga mig och sova, men sen rusade tiden och det kändes som jag hade varit där en kort stund bara. I morgon är det sent igen.

På måndag kommer kanske mamma hit och vill julhandla med mig:) Gulle henne.

4/12 -08[Upp å hoppa lingonsoppa]

God morgon.
Idag är jag uppe tidigt, och det är jobbigt. I den varma goa sängen ligger en varm sambo och myser med hunden. Vill med, men jag får göra i helgen :)

Har slängt i mig frukost får se om det gör mig piggare, jag brukar bli någorlunda vaken när jag kommer till jobbet.

3/12 -08[Jag är en tröttis]

Ska iväg och jobba strax, ikväll blir det bara till 22, ska börja kl 7 i  morgon bitti. Känner inte riktigt för det, men jag tar det. Är nyfiken och nästan lite spänd på vad som väntas idag, för det är inte julbord. Undrar vem som är hov, slår vad om narkomanen, men det är bara att bita ihop och ge honom fingret bakom ryggen.

3/12 -08[whats upp med the blogg?]

Vad sjutton händer med bloggen? Igår kunde jag inte logga in och idag uppdateras inte mina inlägg. Verkar som många har det problemet i och för sig.

2/12 -08[Massa plugg]

Idag upptäckte jag att det är vecka 49. Denna veckan ska jag ha prov i historia och nästa måndag ska jag lämna in en uppsats som jag inte ens har börjat med PLUS att jag missa de nationella proven :(
Jag vet inte hur jag ska ta detta. Tur att jag har jobb eller att jag är slarvig.

2/12 -08[Tomten är far till alla barn]

Jag blev så super sugen på att kolla på denna filmen nu! Jag hade hoppats att jag inte lämnat tillbaka den till Jonna, men tyvärr är jag en snäll lillasyster och gör som jag blir tillsagd.

Den är så klockren. Linnea och hennes lillasyster satt och drog lite scener från den. Nej jag måste. Mina nerver klarar inte detta.

2/12 -08[Fisen dålig]

Hejsan hallå.
Idag blev det en ofrivillig sovmorgon. Vet inte hur man kan säga att den var ofrivillig men jag säger oplanerad då.

Igår passade jag Revo åt Ida som skulle på massage och när hon var klar var jag och sambon med hans farföräldrar i gallerian och skulle kolla på en julklapp till sambon. Ida passade på att komma in och hälsa på dem. Då är farföräldrana så himla snälla och köper även en julklapp till mig(!) jag tackade väldigt mcyket och artig. Om inte det skulle vara nog så bjöd de oss på en dyr fika, även Ida. Har de vunnit på lotto?
Hur som helst, Disa och Revo busade och hade sig igår och idag haltar hon väldigt mycket och jag är rädd att hon har en fraktur eller något annat smärtsamt. Ringde doktorn och fick tid i morgon.

1/12 -08[min månad=)]

Idag är det första dagen i den underbara månaden december. Idag börjar julkalendern med, jag tittar alltid på dem.
December är en mysmånad. När det är mörkt ute lyser alla julstjärnor och adeventljusstakar upp. Det är så himla mysigt!

Den 23 är det dags för den tradionella julklappsshoppingen med Emelie och Camilla :) Haha vi ska vara först i år med, och gissa allas yrken.

Nej nu är det dags att ge sig av till jobbet:)